Een marathon stond nooit op mijn lijstje van Big Dreams.

Een marathon is competitief, massaal, stads en op asfalt. Gruwel. Het tegenovergestelde van een trailrun. En toch ga ik er een lopen als training en voorbereiding op de Eiger Ultra Trail. Waarom? Het is de afstand die me trekt: 42,195 kilometer. Dat is on-ge-lo-fe-lijk ver. Maar echt ver. Het vraagt om discipline, uithoudingsvermogen en een ijzeren motivatie. Het vraagt om zelfkennis en verleggen van je grenzen. Trainen voor een marathon doet pijn. Fysiek en mentaal. Mooi man!

"Ik hanteer geen trainingsschema. Ik doe niet aan interval- of snelheidstrainingen."

Maar ik train op mijn eigen manier.

Ik ben geen asfaltloper en dus ga ik voor deze training ook niet op asfalt lopen. Ik hanteer geen trainingsschema. Ik doe niet aan interval- of snelheidstrainingen. Krachttraining heb ik ook de deur uit gedaan, omdat het niet langer meer te combineren viel. Hoe ik dan wel train en zorg dat ik op 7 april er klaar voor ben? Dat laat ik je zien!

7 april? Ja, het stond voor mij als een paal boven water dat als ik aan een marathon mee doe in Nederland het de grootste en mooiste moet worden en dus heb ik me ingeschreven voor de Marathon van Rotterdam! Volg mijn Road2Rotterdam op Instagram en Youtube.