Een marathon stond nooit op mijn lijstje van Big Dreams.

Een marathon is competitief, massaal, stads en op asfalt. Gruwel. Het tegenovergestelde van een trailrun. En toch, toen ik mijn eerste marathon liep in Rotterdam was ik verkocht. Compleet verkocht. Het is de afstand die me trekt: 42,195 kilometer. Dat is on-ge-loof-lijk ver. Maar écht ver. Het vraagt om discipline, uithoudingsvermogen en een ijzeren mindset. Het vraagt om het verleggen van je grenzen. Trainen voor een marathon doet pijn. Fysiek en mentaal. Hem lopen doet ongekend veel pijn. Mooi man!

"Toen ik mijn eerste marathon liep in Rotterdam was ik verkocht."

Na de marathon van Rotterdam, hoefde ik niet lang na te denken welke zou volgen.

Een marathon in het buitenland. In de sprookjesachtige stad Valencia. Bij Valencia denk ik direct aan Ciudad de las Artes y Ciencias van architect Calatrava. De stad van kunst en wetenschap, dat is waar je als marathoner zult finishen. In dat ongekende fenomenale decor. Daar wil ik de blaren op mijn tenen voor lopen. Daarvoor wil ik tot het gaatje gaan. En daar voorbij.

Volg mijn hardloop trainingen op Instagram en Youtube.